Düğün Hikayesi Nedir? Nasıl Çekilir?

Düğün hikayesi, Türkiye için henüz çok yeni bir tabir. Aslında dünyadaki “Wedding Story” kültürü çok daha eskilere dayanıyor. Dijital fotoğrafçılığın ve 90’lı yıllarda video kameranın gelişmesiyle dijital düğün davetiyeleri ve düğün hikayelerinin örneklerini görmek mümkün. Önceleri Almanya ve İngiltere’de görülen düğün günü fotoğrafları, ancak işin içine hikaye unsurunun da katılması ve kurgusal bir öykü haline gelmesi Amerika’daki örnekleriyle mümkün olmuştur.

Peki, sürekli adından düğün hikayesi diye bahsettiğimiz şey de nedir?

Öncelikle buna başka adlar da verildiğini söyleyelim. Bunlar düğün klibi, düğün belgeseli, düğün öyküsü vb. isimlerdir. Bu yazımızda daha çok düğün hikayesi terimini kullanacağız.

Düğün hikayesi, düğün gününüzün sabahından o gecenin bitimine kadar olan süreyi kapsayan, klasikleşmiş düğün videoculuğuna karşı, daha öyküsel ve sinematik görüntüler almayı amaçlayan bir filmdir. Bu filmin içinde kurgusal unsurlar da olabildiği gibi bizden daha çok istenen düğün hazırlığının belgesel niteliğinde çekilmesidir. Yani gelin ve damadın gözlerini açtığı düğün sabahından akşamına kadar çekilen eğlenceli, duygusal, yıllar sonra bile izlediğinizde duygulanacağınız kısa bir film olarak nitelendirilebilir. Kuafördeki hazırlıklarınız ile başlar, çevrenizde olup biten her şey kayda alınır. Daha sonra belirlenen bir dış mekanda çekimler yapılır ve dilerseniz düğündeki eğlenceli dakikalarınız da filme alındıktan sonra Foto Masal’ın profesyonel ekibi tarafından kurgulanır. Görüntüler seçtiğiniz müziğin ritmine göre düzenlenerek, renkleri sinema salonlarındaki gibi ayarlanır. En sonunda da eşi benzeri olmayan bu film size teslim edilir.

Düğün hikayesi fotoğraf çekimleriyle yapılabildiği gibi; sadece video ya da fotoğraf ve video çekiminin birleşimiyle de yapılabilmektedir. Tamamen gelin ve damadın isteklerine göre belirlenen düğün hikayesinde, istediğiniz takdirde bir ömür boyu güzel anacağınız, o panik halleriniz, heyecanlarınız, gülümsemeleriniz kayıt altına alınmaktadır.