Düğün Çekiminde “Trashday” Nedir?

Şimdilik Avrupa’da yaygın olan bu akım ülkemizde de gün geçtikçe ilgi görmeye başladı. Trash Day ya da Trash The Dress gibi isimlerle anılan bu akım, düğün gününden farklı bir günde çok daha özgür hareket ederek elbiselerin kirlenmesini dikkate almayacağınız bir prensibe dayanır. Düğün gününün stresiyle gelinliği yere sürtmek bile önemli bir konuyken, farklı bir günde yapacağınız düğün çekimi, trash day konseptiyle çok daha rahat ve eğlenceli olacaktır.

Düğün fotoğrafçısının profesyonel olması gerekliliği bir yana, trash day konseptiyle ilgili pozlara da çalışmış olması da önem arz etmektedir.

Trash Day konseptli düğün çekiminin en büyük avantajı, düğün gününden farklı bir gün yapılmasıdır. Bir yere yetişme telaşı, düğün stresi ve susmayan telefonlar böyle bir günde olmadığından ortaya harika kareler çıkartma şansınız olur.

Peki Trash Day’de Normalden Farklı Olarak Nasıl Fotoğraflar Çekilmeli?

Klasik düğün pozlarını da esas planladığınız eğlenceli çekimlere başlamadan önce bir çekinmenizi tavsiye ederiz. Her halükarda yere oturmadan, suya girmeden, kıyafetleri mahfetmeden alınabilecek tüm pozlar öncelikle alınmalı… Sonrasında üstü başı mahfetmenin önünde hiç bir engel kalmıyor.

Trash Day Pozları Nerede Çekilebilir?

Dünya geneline baktığımızda, gelinlik gelinin üstündeyken benzin döken ve onu söndürmeye çalışan damat pozları bile mevcut. Ancak biz yine de bu tarz tehlikeli pozlar vermenizi tavsiye etmiyoruz.

Renkli boyalar kullanılarak paint pall sahasında veya boş bir arazide hoş kareler yakalanabilir. Bir gölde kano ile hatta rafting yaparken bile çok değişik kareler alabilirsiniz. Daha da çılgın düğün pozları isteyen çiftler bungee jumping bile yapabilirler. Ancak romantik ve duygusal pozlar isteyenler için en iyi alternatiflerden biri, sahil kenarı ve denizdir. Deniz kenarında, çok derin olmayan bir kısma kadar suya girip çekeceğiniz pozların en iyi sonucu gün batımlarında verdiğini de hatırlatmakta fayda görüyoruz.